Wedstrijden

Paardensportvereniging Gelderse Boys organiseren ongeveer twee keer per maand een wedstrijd op onze accommodatie. Hieronder staan de verschillende soorten wedstrijden kort uitgelegd.

KNHS wedstrijden

De Gelderse Boys zijn lid van de KNHS en mogen daarom officiële wedstrijden organiseren. Naast regulieren dressuur wedstrijden paarden en pony's, worden er ook subtop wedstrijden gehouden. Inschrijven kan via mijnknhs.nl

Onderlinge wedstrijden

Ongeveer zeven keer per jaar organiseren de Gelderse Boys een onderlinge wedstrijd voor onze leden. Voor deze wedstrijden hoef je niet in het bezit te zijn van een startkaart van de KNHS. In de ochtend worden de dressuur proeven verreden en in de middag wordt er een parcours gebouwd en gaan de springruiters van start. De dag wordt afgesloten met een grote prijsuitreiking. 

Clubkampioenschappen

De Clubkampioenschappen worden elk jaar in september verreden. Voorafgaand vind er een competitie plaats waarbij de Clubkampioen wordt bepaald.

Bronzen paard

Het Bronzen paard is een wisselbeker die geschonken is door burgemeester van Ammerzoden jhr. mr. R.F.R.M. (Reinder) van Rijckevorsel (1981 t/m 1987) bij zijn afscheid in 1987. Het Bronzen paard is de beste niet wedstrijdruiter, paarden en pony’s klasse B tot en met Z. De winnaar wordt bepaald over de percentages van alle onderlinge wedstrijden waarbij er een of twee wedstrijden kunnen vervallen.

 

SummerCup

De ‘GB Summer Cup’ bestaat uit 3 onderlinge wedstrijden, waarvan er minimaal 2 gereden moeten worden om kans te maken op die felbegeerde titel ‘clubkampioen van het jaar’.
De deelnemers met de hoogste percentages zullen worden gehuldigd. Deelnemen aan de laatste wedstrijd is verplicht. Tijdens deze laatste wedstrijd zullen de kampioenen worden gehuldigd. Je kunt meedoen met zowel dressuur als springen.