Clublessen

Bij paardensportvereniging Gelderse Boys heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan lessen dressuur-, spring- en afdelingsdressuur. Dressuurlessen worden aangeboden op woensdagavond en zaterdagmorgen. De springlessen vinden plaats op maandagavond en de afdelingsdressuurlessen op een willekeurige avond. Naast het basis lidmaatschap kunt u zich opgeven voor deze lessen, de lessen kunnen per kwartaal worden aan- en afgemeld. 

Aanmelden

Aanmelden voor dressuur-, spring- of afdelingsdressuurlessen kan per mail naar info@gelderseboys.nl Nadat de aanvraag bij ons is binnen gekomen zal dit doorgegeven worden aan de coördinator van de clublessen hij/zij neemt contact met je op en zal ervoor zorgen dat je wordt ingedeeld in de lessen. Het kan zijn dat de lessen vol zitten, dan wordt je als eerst volgende op de wachtlijst geplaatst.

Aanvang

Dressuurlessen worden in de winter verreden in de voorbak (en achterbak) en in de zomer in beide buiten banen. Bij gebruik van beide rijbanen kan er 5 minuten voor aanvang van de les gestapt worden in het tussen gedeelte (20x20m). Tijdens de wisseling van de lessen wordt de nieuwe groep opgedeeld in twee rijbanen door de instructeurs en kan er uitgestapt worden in het tussen gedeelte. Na aanvang van deze lessen kan er niet meer deelgenomen worden aan de les. 

 

Springlessen worden in de winter verreden in de voorbak (20x50m) en in de zomer in één van de buitenbanen (20x60m). Zorg dat je op tijd aanwezig bent zodat de pony’s en paarden alvast los gereden zijn. In- en uitstappen kan gedaan worden in het tussen gedeelte (20x20m) wanneer er individuele trainingen plaats vinden in de achterbak. Het parcours wordt door de springruiters de dag van te voren opgebouwd en door de laatste groep dezelfde avond opgeruimd.

 

Afdelingsdressuur is het rijden met een vier- of zestal, een vorm van teamsport in de discipline dressuur. Deze lessen worden in de winter verreden in de voorbak en in de zomer in één van de buitenbanen. Zorg dat je op tijd aanwezig bent zodat de pony’s en paarden alvast los gereden zijn. In- en uitstappen kan gedaan worden in het tussen gedeelte (20x20m) wanneer er individuele trainingen plaats vinden in de achterbak. Afdelingsdressuur lessen kunnen plaatsvinden met een minimale deelname van vier combinaties.

Een aantal weken voor aanvang van de wedstrijd(en) wordt vastgesteld welke opstelling van het vier- of zestal de basisopstelling wordt en welke ruiter(s) reserve staan. Net zoals bij het voetballen kan niet iedereen in de basis opgesteld worden, vergeet niet reserve ruiters zijn net zo belangrijk als basisruiters. Een reserve ruiter blijft nauw betrokken bij het team tijdens de trainingen en kan op wedstrijden bij onvoorziene omstandigheden (direct) invallen. De afdelingsdressuurlessen mogen gezien worden als een extra uurtje les per week en een enthousiaste teamsport, die veel gezelligheid met zich meebrengt op de wedstrijden zelf. 

 

Bij deelname aan de clublessen wordt er verwacht dat de paarden en pony’s naast de lessen ook bereden worden. Daarnaast kunnen paarden en pony’s altijd buiten gelongeerd worden.

Afmelden

Afmelden van de lessen dient ruim voor aanvang van de les (min. 24 uur van te voren) doorgegeven te worden aan de instructeur. Per les is er een groepswhatsapp waar alle deelnemers per groep aan toegevoegd worden zodat er eenvoudig en snel kan worden afgemeld. Mocht je niet kunnen afmelden via de groepswhatsapp dan kan er  contact worden opgenomen met de coördinator van de clublessen.

 

Les indeling

Maandagavond springen (2x per maand, 1 rijbak)

Groep 1 18:30 - 19:30 uur Anne Hurkmans
Groep 2 19:30 - 20:30 uur Anne Hurkmans
Groep 3 20:30 - 21:30 uur Anne Hurkmans

 

Woensdagavond dressuur (2 rijbakken)

Aan de woensdagavond kan deelgenomen worden vanaf bixie galop/B ervaring. 

Groep 1 18:30 - 19:15 uur - Fiona van Es & Axelle Berende
Groep 2 19:15 - 20:00 uur - Fiona van Es & Axelle Berende
Groep 3 20:00 - 20:45 uur - Fiona van Es & Axelle Berende 

 

Zaterdagochtend dressuur beginners (1 rijbak)

Groep 1 09.00 - 09:45 uur - Els Kootkar

Groep 2 09:45 - 10:30 uur - Els Kootkar

Coördinator clublessen

Lianne van Schaik 06 20 48 41 00