Instructeurs

Op maandag, woensdag en zaterdag staan onze instructeurs elke week weer voor ons klaar. Graag stellen ze zich aan jullie voor.
Maak kennis met onze instructeurs!

 

Els Kootkar

Beste allemaal,

Hierbij wil ik mezelf even voorstellen. Ik ben Els Kootkar en woon sinds 2,5 jaar samen met mijn vriend in mijn droomhuisje in Drongelen.

Vanaf mijn 11e  heb ik een passie voor pony’s en paarden. Ik heb een onwijs gave en lieve merrie van 15 jaar die ik bijna iedere dag rijd, en het is elke dag weer genieten!

In 2007 heb ik mijn instructeursdiploma behaald en ben toen  begonnen met lesgeven bij de vereniging “Het Ros” in Loon op Zand. Ook heb ik bij manege Pullens in Kaatsheuvel een aantal uren per week manegelessen gegeven aan kinderen en  volwassenen.

In de zomer ging ik met de lesklanten de Loonse en Drunense duinen in op mijn eigen paard. Dit heb ik ongeveer 10 jaar met heel veel plezier gedaan.

Sinds 2 jaar alweer verzorg ik de beginners les op de zaterdagochtend hier bij de Gelderse Boys in Ammerzoden. Het geeft mij altijd een heel voldaan gevoel als je ziet dat de kinderen plezier hebben in het rijden, want dat is het allerbelangrijkste.

Ik hoop je snel een keer te zien op de club.

 

Groetjes Els


Ineke Zwart

Hallo allemaal ik ben Ineke Zwart.

Ik ben al vanaf mijn 12 jaar bezig in de paardensport. Zelf gereden, vooral het inrijden en opleiden van jonge paarden samen met mijn vader. Op mijn 15e heb ik het eerste diploma gehaald om les te mogen geven, en alle jaren daarna meerde opleidingen tot niveau 3. Ik vind lesgeven leuk en het is fijn om de ruiters wat bij te mogen brengen. Ben me ervan bewust dat ruiters op vele manieren instructie krijgen, maar laat ze er van oppikken wat goed voor hen werkt.

Verder ben ik jarenlang secretaresse bij de Gelderse Boys en kring 's-Hertogenbosch geweest. Ben jury tot en met de klasse Z2 in de basis sport en ponymeter. Regelmatig ga ik met een Grand-prix jury schrijven, en volg alle mogelijke bijscholingen om zo goed mogelijk bij te blijven.

 

Groet Ineke


Anne Dullemond-Hurkmans

Mijn naam is Anne Dullemond en geef sinds 2015 springles hier op de vereniging.  Of je nu beginnend ruiter/amazone bent, graag je wedstrijd skills wil verbeteren of juist gewoon recreatief of voor de afwisseling een springlesje mee wilt pakken,  je bent van harte welkom! Jong of oud, pony of paard, weinig of veel ervaring van ruiter/amazone en/of van paard/pony, tijdens de lessen werken we aan ieders eigen doelstelling en leert een ieder op zijn/haar eigen tempo maar wel in groepsverband waardoor je ook weer van elkaar kunt leren, en niet te vergeten een stukje gezelligheid! 

Zo nu en dan hebben we een thema les, denk bijvoorbeeld aan de carnaval of kerst etc waarin we het parcours (en vaak de ruiters) hullen in het desbetreffende thema! 

Zelf ben ik actief in de wedstrijdsport, heb meerdere paarden opgeleid naar het Z springen, en ben actief in het rijden van aanleg testen van veelal jonge paarden. Naast de springsport leid ik ook dressuurpaarden op,  en breng ze uit op wedstrijden t/m Z2 niveau. Ik heb mijn opleiding tot instructeur/ruiter gedaan bij het hippisch centrum Deurne en run sinds 2015 mijn eigen bedrijf HipAgrodiensten waarin het rijden en lesgeven centraal staan. Daarnaast lever ik veel hand en span diensten zoals vakantie opvang, keuringen lopen, paarden toiletteren, enz. 

Mijn passie tijdens de lessen is om het beste uit mens en paard te halen, ze samen te laten leren, vertrouwen te geven, en het plezier te hebben in alles wat je samen met je paard kunt bereiken! 

Groetjes Anne


Hugo Lambooy

Hallo allemaal, 

Leuk om mezelf even voor te mogen stellen. Ik ben Hugo Lambooy, instructeur bij de vereniging de Gelderse Boys. Ik geef al heel wat jaren les en doe dat met veel plezier! Veiligheid, plezier en enthousiaste vind je altijd in mijn lessen terug. Ik vind het belangrijk om iedereen ongeacht niveau of paard of pony evenveel mee te geven. 

Ik heb zelf twee paarden uitgebracht in de klasse ZZ zwaar en ben momenteel rijd ik fanatiek wedstrijden met Jake D.D. (v. Dream Boy) een eigen fokproduct van Jeanette van Doorn en Henk van Duijnen. 

Ik beschik over een ORUN niveau 4 Wedstrijdsport dressuur diploma en ben naast KNHS jurylid ook FRNS jurylid. Dit alles doe ik met onwijs veel plezier en hoop mezelf te kunnen blijven ontwikkelen in onze mooie paardensport! 

Groetjes Hugo