Instructeurs

Op maandag, woensdag en zaterdag staan onze instructeurs elke week weer voor ons klaar. Graag stellen ze zich aan jullie voor.
Maak kennis met onze instructeurs!

 

Els Kootkar

Beste allemaal,

Hierbij wil ik mezelf even voorstellen. Ik ben Els Kootkar en woon sinds 2,5 jaar samen met mijn vriend in mijn droomhuisje in Drongelen.

Vanaf mijn 11e  heb ik een passie voor pony’s en paarden. Ik heb een onwijs gave en lieve merrie van 15 jaar die ik bijna iedere dag rijd, en het is elke dag weer genieten!

In 2007 heb ik mijn instructeursdiploma behaald en ben toen  begonnen met lesgeven bij de vereniging “Het Ros” in Loon op Zand. Ook heb ik bij manege Pullens in Kaatsheuvel een aantal uren per week manegelessen gegeven aan kinderen en  volwassenen.

In de zomer ging ik met de lesklanten de Loonse en Drunense duinen in op mijn eigen paard. Dit heb ik ongeveer 10 jaar met heel veel plezier gedaan.

Sinds 2 jaar alweer verzorg ik de beginners les op de zaterdagochtend hier bij de Gelderse Boys in Ammerzoden. Het geeft mij altijd een heel voldaan gevoel als je ziet dat de kinderen plezier hebben in het rijden, want dat is het allerbelangrijkste.

Ik hoop je snel een keer te zien op de club.

 

Groetjes Els


Anne Dullemond-Hurkmans

Mijn naam is Anne Dullemond en geef sinds 2015 springles hier op de vereniging.  Of je nu beginnend ruiter/amazone bent, graag je wedstrijd skills wil verbeteren of juist gewoon recreatief of voor de afwisseling een springlesje mee wilt pakken,  je bent van harte welkom! Jong of oud, pony of paard, weinig of veel ervaring van ruiter/amazone en/of van paard/pony, tijdens de lessen werken we aan ieders eigen doelstelling en leert een ieder op zijn/haar eigen tempo maar wel in groepsverband waardoor je ook weer van elkaar kunt leren, en niet te vergeten een stukje gezelligheid! 

Zo nu en dan hebben we een thema les, denk bijvoorbeeld aan de carnaval of kerst etc waarin we het parcours (en vaak de ruiters) hullen in het desbetreffende thema! 

Zelf ben ik actief in de wedstrijdsport, heb meerdere paarden opgeleid naar het Z springen, en ben actief in het rijden van aanleg testen van veelal jonge paarden. Naast de springsport leid ik ook dressuurpaarden op,  en breng ze uit op wedstrijden t/m Z2 niveau. Ik heb mijn opleiding tot instructeur/ruiter gedaan bij het hippisch centrum Deurne en run sinds 2015 mijn eigen bedrijf HipAgrodiensten waarin het rijden en lesgeven centraal staan. Daarnaast lever ik veel hand en span diensten zoals vakantie opvang, keuringen lopen, paarden toiletteren, enz. 

Mijn passie tijdens de lessen is om het beste uit mens en paard te halen, ze samen te laten leren, vertrouwen te geven, en het plezier te hebben in alles wat je samen met je paard kunt bereiken! 

Groetjes Anne


Fiona van Es

Ik denk dat ik al eerder op een pony zat, dan dat ik kon lopen. Opgroeiend op de boerderij stond mijn leven altijd in het teken van dieren. Mijn eerste pony kreeg ik toen ik 5 was. Haar naam was Makkie. Met een wollen dekje met 2 stijgbeugelriemen eromheen als singel, maakte ik volop genietend mijn eerste kilometers op de rug van een pony. Ik ben pas op mijn 15e wedstrijden gaan rijden met mijn e pony. Het was een groene e pony waar iemand alleen nog maar op had gezeten toen wij haar kochten. En zo begon mijn liefde voor het opleiden van jonge paarden.

 

Mijn once in a lifetime paard hebben wij gekocht als jaarling. Een imposante vos met 4 hoge witte benen en een brede bles, maar nog belangrijker een fantastisch karakter. De eerste paar jaar vlogen we door de klassen heen, maar in de Z1 liep ik vast. Ik was te snel gegaan. Mijn nieuwe trainer heeft ons terug naar 0 gezet en zo hebben we het plezier weer teruggevonden. Het klinkt afgezaagd, maar een goede basis is alles. Vanaf hier vlogen we de klassen weer door. Voor ik het wist mochten we ZZZwaar starten.  

Axelle Berende

Tot mijn 7e heb ik verschillende sporten uitgeprobeerd, van tennis, tot dansen, tot aan judo en karate. Mijn moeder heeft mij in totaal 8 sporten uit laten proberen, totdat zij zich er bij neer moest leggen dat ik echt niks anders leuk vond dan paardrijden... Na lang zeuren mocht ik dan eindelijk 1 proefles proberen van mijn moeder. Natuurlijk hoopte zij dat ik ook dit niet leuk vond, maar helaas voor mijn moeder vond ik dit ge-wel-dig! 

Al snel kreeg ik mijn eerste pony, Nelly (D-pony). Nelly kon natuurlijk niet alleen staan bij ons aan huis, dus kwam Lotje (een shetlander) erbij als maatje en als rij-pony voor mijn broertje. Nelly was een 3-jarige pony zonder ervaring, niet de beste combinatie met een 7-jarig meisje dus... Achteraf kan ik wel zeggen dat ik hier enorm veel van geleerd heb.

Ik ben vanaf het begin af aan al fanatiek met rijden en ik heb dan ook met heel veel plezier regelmatig spring- en dressuurwedstrijden gereden met Nelly en Lotje. Later kocht ik er zelf een andere 3-jarige D-pony bij, genaamd Trump. Hem heb ik zelf zadelmak gemaakt en opgeleid in zowel de dressuur- en springsport tot en met Z-niveau.  

Op veertien jarige leeftijd heb ik de overstap naar de paarden gemaakt, hier begon mijn avontuur met Hiolito (Uphill x Krack C). Hiolito kocht ik van het geld van de verkoop van Trump en Nelly bij elkaar. Hij was toen 4 jaar oud en net een paar keer onder het zadel geweest. Hiolito heb ik zelf opgeleid tot en met de zware tour.

Naast het trainen en uitbrengen op wedstrijden van onze eigen paarden, heb ik ervaring met het zadelmak maken van paarden, het opleiden en het uitbrengen op wedstrijden van jonge paarden van eigenaren.